Начало Полезно Изложби Изложби В България Живко Мутафчиев - Дългото завръщане

Живко Мутафчиев - Дългото завръщане

Е-мейл Печат ПДФ

“Дългото завръщане” от Живко Мутафчиев

На 23 април (четвъртък) от 19 часа в галерия Астри ще бъде открита изложба рисунки и живопис на Живко Мутафчиев “Дългото завръщане”.


 „Ние сме сънували света. Сънували сме го устойчив, тайнствен, зрим, вездесъщ в пространството и непоклатим във времето; но сме оставили в неговото здание тънки и вечни пролуки за безразсъдното, та да знаем, че е лъжлив.” Хорхе Луис Борхес

Новата изложба на Живко Мутафчиев „ Дългото завръщане” е за мъдростта, драмата и триумфа при срещата на homo ludens и homo faber. Играещият човек, като творец на култура, а играта като първична човешка функция и главен културообразуващ фактор, в сливането с човека ковач на щастието и съдбата си, творец на собствената си среда в цикъл от двадесет и две рисунки и живописна платна.

Предизвикателството пред Живко Мутафчиев е сюжет от едно напомняне за сън да бъде  преобърнат през инструментите, които са в неговата творческа природа, виртуозно им владеене и даващи на един експресионист необходимата му свобода на изразяване.

И резултатът е на лице десетки рисунки в техниката на литографията, сухия и маслен пастел, комбинирани рисунъчни техники върху хартия, акрилни платна в пределно големи формати.

Симбиозата им в галерийното пространство прави възможно онова пътуване към себе си, идентификацията с чувствата и идеите на художника, което в крайна сметка носи естетическа наслада за зрителя.Изложбата може да бъде видяна до 13 май 2009 г. в галерия Астри  на ул . Цар Самуил 34, София.

 

Последна промяна ( Вторник, 14 Април 2009 19:35 )  

Сподели с приятели

Новини

Изложби на завършващите НХА 2008/2009 прочети още
Входът за музеите в Пловдив ще е безплатен всеки четвъртък от днес 2 април 2009г.  Общината е предвидила това, за да отговаря на регламентите на ЮНЕСКО за музейната дейност. прочети още 
Изложба на Сдружение “ГОАРТ” в галерия “Спектър”- Велико Търново. Със свои работи ще се представят художниците: Илия Банков, Стефан Балтов, Ваня Балтова, Кирил Иринчев, Роза Абаджиева, Ирена Янкова, Янко Янков, Пепа Хаджитодорова, Валентина Григорва и Петър Крусев.

От галерията

20080324115017_1s_mg_1973.jpg

Кой е тук

В момента има 17 посетителя в сайта