Начало Полезно Изложби Изложби В България Изложба на Димитър Рашков

Изложба на Димитър Рашков

Е-мейл Печат ПДФ

Изложба на ексцентричния Димитър Рашков дава началото на проекта Capital City Art
Културният проект на най-новия мултифункционален бизнескомплекс в Пловдив Capital City Center стартира на 28 май 2009 г.


С изложба на скулптора Димитър Рашков, ще бъде дадено начало на нова културна инициатива на пловдивския Capital City Center. Capital City Art ще предоставя свободни пространства от сградата за творбите на автори в областта на изобразителното изкуство, скулптурата и графиката. Артпроектът е част от стратегията за развитие на мултифункционалния бизнес център, който отвори врати наскоро.

Проектът Capital City Art ще стартира на 28 май с експозиция на един от най-успешните и ексцентрични скулптори у нас – Димитър Рашков. Изложбата ще включва 30 скулптури, 18 платна живопис и 15 рисунки в характерния за него хумористичен стил, преплитащ се със сложни чувствени послания. Рашков има над 50 самостоятелни изложби в България и в чужбина и е носител на 9 награди и отличия, сред които призът “Сребърно възраждане”. Изложбата ще е постоянна, като произведенията в нея ще бъдат обновявани периодично.

“Ние вярваме, че бизнесът и изкуството могат да съжителстват по един вълнуващ и вдъхновяващ за двете страни начин. Особено за жителите на Пловдив, за които изкуството и културата са фундаментална черта в облика на града.”, каза Стефан Папалезов, собственик и управител на Black See Investment, инвеститор в Capital City Center.  “С проекта Capital City Аrt ние даваме началото на собствена традиция, която ще се превърне в отличителна черта на сградата и ще допълва атмосферата на град с вековни традиции, какъвто е Пловдив”, допълни той.


 

Последна промяна ( Четвъртък, 28 Май 2009 12:42 )  

Сподели с приятели

Новини

Изложби на завършващите НХА 2008/2009 прочети още
Входът за музеите в Пловдив ще е безплатен всеки четвъртък от днес 2 април 2009г.  Общината е предвидила това, за да отговаря на регламентите на ЮНЕСКО за музейната дейност. прочети още 
Изложба на Сдружение “ГОАРТ” в галерия “Спектър”- Велико Търново. Със свои работи ще се представят художниците: Илия Банков, Стефан Балтов, Ваня Балтова, Кирил Иринчев, Роза Абаджиева, Ирена Янкова, Янко Янков, Пепа Хаджитодорова, Валентина Григорва и Петър Крусев.

От галерията

20080317161159_s_mg_1501.jpg

Кой е тук

В момента има 35 посетителя в сайта