Движение в покой

Е-мейл Печат ПДФ

До 17 юли в Галерия - книжарница София Прес ще бъде изложен проектът „Движение в покой” - живопис на Сашо Камбуров и Валентин Асенов, скулптура на Цветослав Преславов и стъкло на Невелина Янакиева.

Според авторите, животът, който познаваме, е пласт от събития, прикриващи една по-дълбока реалност. И ние сме участници във всяко събитие, което се случва сега, случило се е или ще се случи.

Но реалността, в която сме потопени, ни дава знаци за съществуването на нещо друго, едно вечно движение и неудовлетворение на жажда или онова, което в нашия прозаичен век на наука наричаме трансформация.

И така, чрез радикална промяна на формата, авторите се опитват да превърнат, най-общо казано, лошотията на света, негативите – в техните противоположности.

 Като горди деца на науката и разума, ние сме се превърнали в сираци на мъдростта. Затова се опитваме да погледнем с нови очи на мистерията на съществуването. Творбите на авторите влизат в непреднамерени диалози за нещата от живота.

 

Последна промяна ( Понеделник, 13 Юли 2009 07:54 )  

Сподели с приятели

Новини

Изложби на завършващите НХА 2008/2009 прочети още
Входът за музеите в Пловдив ще е безплатен всеки четвъртък от днес 2 април 2009г.  Общината е предвидила това, за да отговаря на регламентите на ЮНЕСКО за музейната дейност. прочети още 
Изложба на Сдружение “ГОАРТ” в галерия “Спектър”- Велико Търново. Със свои работи ще се представят художниците: Илия Банков, Стефан Балтов, Ваня Балтова, Кирил Иринчев, Роза Абаджиева, Ирена Янкова, Янко Янков, Пепа Хаджитодорова, Валентина Григорва и Петър Крусев.

От галерията

20080324111757_1s_mg_1940.jpg

Кой е тук

В момента има 29 посетителя в сайта