Начало Полезно Изложби Изложби В България Изложба Виктор Киш и Петер Фейер Хадур

Изложба Виктор Киш и Петер Фейер Хадур

Е-мейл Печат ПДФ

На 10.09. от 17 ч. в Младежкия дом в Горна Оряховица, със съдействието на Унгарския културен институт в София, ще бъде представена изложбата „Задушевни пейзажи. Медитации” на двама млади унгарски художници – Виктор Киш и Петер Фейер Хадур.  

Виктор Киш е роден в град Мишколц през 1977 г., а от 1981 г. живее в Будапеща. Започва да се занимава с рисуване през 1995 г. под влияние на съпрузите художници Балаж Бода и Кати Ола. Три години учи изобразително изкуство във Визуалното ателие на Ищван Ференци, като ученик на Тамаш Копас.
    Прави изложби от 1998 г. Бил е частен ученик на художничката Моника Ева Хорват. След запознанството си с бъдещия си преподавател Золтан Дьобрьонтеи, става сътрудник в ръководеното от него Творческо ателие „Скарабей”. Започва да изучава специалността „изобразително изкуство” в Свободния университет на Фондация „Карой Кош” при Золтан Дьобрьонтеи, а след това е негов ученик в Художествената академия „Напут”. След завършване на академията, взема участие в творческите лагери „Цвят-пространство”, където работи в продължение на години върху темата за връзките между изобразителното изкуство и пространствената динамика (изкуство на движението). По същото време става ученик на Габор Радоци-Дярмати, учи три години рисуване и живопис в частната му школа. От 2007 г. е член на Галерия Art-area, а от 2008 г. – на Дружеството на художниците от ХVІ район в Будапеща.

    Интересува се от науката за цветовете и  планира по-нататъшни художествени експерименти, общи и самостоятелни изложби в тази насока.

http://www.kissviktor.eoldal.hu/fotoalbum


    Петер Фейер Хадур е роден в Будапеща през 1969 година. През 1988 г. завършва гимназия в Шарошпатак. Женен, с две деца. От 1990 г. изучава изобразително изкуство в творческия кръжок „Ференци”. През 2001 г. завършва специалност „рисуване” с ръководител Золтан Дьобрьонтеи. Черпи основните теми за своите платна от ежедневието.


http://www.art-area.hu/artist_gallery.php?artist_id=49

Последна промяна ( Вторник, 19 Януари 2010 06:38 )  

Сподели с приятели

Новини

Изложби на завършващите НХА 2008/2009 прочети още
Входът за музеите в Пловдив ще е безплатен всеки четвъртък от днес 2 април 2009г.  Общината е предвидила това, за да отговаря на регламентите на ЮНЕСКО за музейната дейност. прочети още 
Изложба на Сдружение “ГОАРТ” в галерия “Спектър”- Велико Търново. Със свои работи ще се представят художниците: Илия Банков, Стефан Балтов, Ваня Балтова, Кирил Иринчев, Роза Абаджиева, Ирена Янкова, Янко Янков, Пепа Хаджитодорова, Валентина Григорва и Петър Крусев.

От галерията

20080324120236_1s_mg_1553.jpg

Кой е тук

В момента има 54 посетителя в сайта