Начало Полезно Изложби Изложби Георги Лечев юбилейна изложба

Георги Лечев юбилейна изложба

Е-мейл Печат ПДФ

Георги Лечев показва в юбилейната си изложба живопис "Пътят" 20 живописни творби, създадени през последните 5-6 години.

Изложбата ще открие зам.-министър Димитър Дерелиев днес в 17.30 ч. в галерия "Средец" на Министерството на културата. Експозицията е по повод 60-ата годишнина от рождението на художника, който живее и твори в родната си Варна. На откриването ще свири цигуларят Владимир Владигеров, племенник на именития композитор Панчо Владигеров.

Георги Лечев е роден през 1949 г. Завършил е Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Списъкът на изложбите му по целия свят - Европа, Америка, Австралия, Япония, е внушителен, неговите награди - също. Художникът твърди, че в личната си история от над 100 изложби няма нито една, в която да не е показвал нови картини. Художествени критици определят изкуството му като "платна в оригамен резултат", тъй като напомнят духа на оригами.
В изложбата в галерия "Средец", по покана на Министерството на културата, художникът показва 20 живописни творби, рисувани в последните 5-6 години. Авторът е озаглавил своето представяне в София "Пътят" - като нещо извървяно и като нещо, което тепърва предстои да бъде извървявано. Художникът е широко отворен към приятелите си и към приятелите на неговото изкуство и именно на тях посвещава изложбите си - като част от неговия път в живота и от неговия дълъг път в изкуството.
Юбилейната изложба на Георги Лечев в галерия "Средец" може да се разгледа всеки ден от 10 до 19 ч. до 29 октомври. А на 21-и от 18 ч. в столичната галерия "Арте" ще бъде открита и втора юбилейна изложба с творби малък формат на Георги Лечев.

Последна промяна ( Сряда, 21 Октомври 2009 12:03 )  

Сподели с приятели

Новини

Изложби на завършващите НХА 2008/2009 прочети още
Входът за музеите в Пловдив ще е безплатен всеки четвъртък от днес 2 април 2009г.  Общината е предвидила това, за да отговаря на регламентите на ЮНЕСКО за музейната дейност. прочети още 
Изложба на Сдружение “ГОАРТ” в галерия “Спектър”- Велико Търново. Със свои работи ще се представят художниците: Илия Банков, Стефан Балтов, Ваня Балтова, Кирил Иринчев, Роза Абаджиева, Ирена Янкова, Янко Янков, Пепа Хаджитодорова, Валентина Григорва и Петър Крусев.

От галерията

20080324111002_1s_mg_1905.jpg

Кой е тук

В момента има 27 посетителя в сайта

Най ново