Начало Полезно Изложби Изложби В България Оригинални творби на Тим Улрихс

Оригинални творби на Тим Улрихс

Е-мейл Печат ПДФ

Един от най- известните концептуални художници на ХХ век - Тим Улрихс ще гостува в София със свои творби. Негова изложба ще се открие в Софийска градска художествена галерия с творбите му от колекцията на Роберт Симон, който също ще присъства на откриването й.

 

Тим Улрихс работи в много различни области: скулптура, фотография, колаж, инсталация и пърформанс. Философията, която изповядва в изкуството, е проста: за него животът е изкуство и изкуството е живот. Нарича това, което създава „тотално изкуство”. Често мястото, където живее, функционира като художествена галерия и също така той обича да излага сам себе си като произведение на изкуството. Дори се регистрира под номер 1535 в регистъра на образците на районния съд в град Хановер ( в който живее), с което по закон запазва неповторимостта си като живо произведение на изкуството.

 

Изложбата се реализира съвместно с Гьоте - институт България и включва 60 рисунки, колажи, обекти и инсталации, създадени в периода от края на 60-те години до днес. Експозицията се открива официално на 26 февруари  ( четвъртък) 2009г. в СГХГ от 18. 30 часа и ще продължи до 22 март.

 

Последна промяна ( Понеделник, 16 Март 2009 11:22 )  

Сподели с приятели

Новини

Изложби на завършващите НХА 2008/2009 прочети още
Входът за музеите в Пловдив ще е безплатен всеки четвъртък от днес 2 април 2009г.  Общината е предвидила това, за да отговаря на регламентите на ЮНЕСКО за музейната дейност. прочети още 
Изложба на Сдружение “ГОАРТ” в галерия “Спектър”- Велико Търново. Със свои работи ще се представят художниците: Илия Банков, Стефан Балтов, Ваня Балтова, Кирил Иринчев, Роза Абаджиева, Ирена Янкова, Янко Янков, Пепа Хаджитодорова, Валентина Григорва и Петър Крусев.

От галерията

20080306105120_1_mg_1555.jpg

Кой е тук

В момента има 25 посетителя в сайта