Начало Полезно Изложби Изложби в чужбина Анди Уорхол изложба в Париж

Анди Уорхол изложба в Париж

Е-мейл Печат ПДФ

Изложба, включваща портрети от Анди Уорхол, е организирана в Париж. Изложбата, озаглавена "Широкият свят на Уорхол", представя около 140 от близо 1000 портрета на актьори и знаменитости,

които "бащата на попарта" е нарисувал от 60-те години на миналия век до смъртта си през 1987 г. Изложбата се открива днес в "Гран пале" и ще продължи до 13 юли.

Базирани върху фотографии, платната от Уорхол, изобразяващи Мерилин Монро, Жаклин Кенеди и Ив Сен Лоран станаха "икони" в рамките на култа към знаменитостите. Заедно с консервените кутии за супи "Кембъл" тези портрети са сред най-известните творби на модерното изкуство.

Очаква се изложбата във френската столица да е сред най-значимите през годината.

Навремето Уорхол споменал, че иска всички негови портрети да бъдат изложени един до друг и създал голяма картина, озаглавена "Портрет на обществото".  Би било чудесно желанието на Уорхол да стане реалност - да представим 1000 негови портрета, но се страхувам, че на практика това е невъзможно, заяви кураторът на изложбата Ален Кюеф.

Изложбата включва портрети на някои от най-известните личности от тази епоха, от знаменитости като Мерилин Монро и Мик Джагър до творци като Ман Рей и модни дизайнери като Джорджо Армани.

Последна промяна ( Петък, 20 Март 2009 12:26 )  

Сподели с приятели

Новини

Изложби на завършващите НХА 2008/2009 прочети още
Входът за музеите в Пловдив ще е безплатен всеки четвъртък от днес 2 април 2009г.  Общината е предвидила това, за да отговаря на регламентите на ЮНЕСКО за музейната дейност. прочети още 
Изложба на Сдружение “ГОАРТ” в галерия “Спектър”- Велико Търново. Със свои работи ще се представят художниците: Илия Банков, Стефан Балтов, Ваня Балтова, Кирил Иринчев, Роза Абаджиева, Ирена Янкова, Янко Янков, Пепа Хаджитодорова, Валентина Григорва и Петър Крусев.

От галерията

20080609101857_00_natiurmort_pink.jpg

Кой е тук

В момента има 63 посетителя в сайта